Hoe werkt Techlab Bredero

Praktijklokaal Bredero Beroepscollege

  • Ons Techlab barst van de nieuwe technologie
  • Wij maken techniek cool
  • Zelf aan de slag met machines
Onze techniek wacht op jouw creativiteit
Elektrotechniek, Installatietechniek

In het Techlab van het Bredero beroepsollege kunnen leerlingen uit het basisonderwijs zich actief oriënteren op een mogelijke carrière binnen de techniek. Er zijn de komende decennia veel vakmensen nodig om te werken aan de energietransitie. In ons techlab kun je ervaren hoe leuk techniek is en of het iets voor jou is. Kom helpen Amsterdam te verduurzamen. Hoe ziet jouw stad van de toekomst eruit?

Dit kun je bij ons verwachten

In deze lessenserie onderzoeken wij met de kinderen wat het begrip duurzaamheid inhoudt. Waarom is het zo’n belangrijk onderwerp tegenwoordig? Ook berekenen de leerlingen hun eigen ecologische voetafdruk. Met deze kennis ontwerpen en bouwen ze hun eigen duurzame huis. Hoe kunnen hernieuwbare energiebronnen daarin worden gebruikt om aan de behoeften van een huishouden te voldoen? De lessenserie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een voorbereidende les op school: waarom gaan we naar het techlab en wat gaan we er doen?
  • 3 lessen op het Techlab. Leerkrachten kiezen zelf hoeveel ze er afnemen.
  • Een opdracht voor thuis, ook om de ouders te betrekken. Deze opdracht wordt door de docent op het techlab aangeboden aan de kinderen en wordt nabesproken op het Techlab of op school (als de groep maar éénmaal komt)
  • Een gastles van een installateur, een bouwvakker of monteur.

Wij van Bredero Beroepscollege

Met een opleiding op het Bredero Beroepscollege maak je een hele goede start voor een beroep dat je later wilt gaan uitoefenen. Voor ons is het belangrijk dat jij je prettig voelt op school en dat je trots kunt zijn op het vak dat je gaat leren. We zijn een school voor vmbo basis- en kaderleerlingen. Het Techlab van het Bredero Beroepscollege is een nieuwe, moderne, grote technische ruimte. Je krijgt er uitleg over de nieuwe technische toepassingen en natuurlijk ga je ook zelf aan de slag met ontwerpen en uitvoeren.

Aan de slag

Meteen mogelijkheden bespreken of een bezoek inplannen? Neem dan via de rode knop contact op met Arjan Lemke.

Contact

George Karperh Weah

De les

Duur ongeveer 90 minuten
alleen op woensdag
Voorbereidende les op school

Mogelijkheden

Onderzoeken
Ontwerpen
Opdrachten

Leeftijd/Niveau

PO
< 12 jaar