Hoe werkt Ziekenhuis het AMC

Bijzondere locatie Ziekenhuis het AMC

  • Elk jaar 100.000 patiënten
  • Een eigen energiecentrale
  • Duurzaamheid hoog op de agenda
Hier redt energie letterlijk levens
Elektrotechniek, Installatietechniek

Kom je naar het Amsterdams Medisch Centrum (AMC), dan betreed je een unieke wereld binnen de techniek. Het ziekenhuis beschikt over een eigen energiecentrale, waardoor essentiële systemen blijven draaien, ook als de stroom uitvalt. Om deze energiecentrale te onderhouden en te verbeteren, werken we met allerlei technisch specialisten: bijvoorbeeld elektro-, stoom-, koel- of motortechnici. Je krijgt bij ons dus de unieke kans om in een keer kennis te maken met al deze beroepen.

Wat kun je bij ons verwachten?

Tijdens een bezoek aan de energiecentrale wordt de groep rondgeleid door het gebouw. We bezoeken de controlekamer en de verschillende machines die de elektriciteit opwekken. We maken een ronde door de energiecentrale waarbij diverse vakrichtingen aan de orde komen. Hier maken we kennis met de vakmensen binnen bijvoorbeeld de elektrotechniek, besturingstechniek, installatietechniek en werktuigbouw.

Over het AMC

De energiecentrale van universitair medisch centrum AMC heeft een capaciteit om een middelgrote stad (50.000 inwoners) te voorzien van elektriciteit. De koelmachine is zo sterk als 72.000 koelkasten thuis. En de stoomketels kunnen bijna 4.000 huishoudens van warmte voorzien. Naast de vuilverbranding van het AEB is deze fabriek de grootste decentrale energiebron van Amsterdam.

Aan de slag

Meteen mogelijkheden bespreken of een bezoek inplannen? Neem dan via de rode knop contact op met Mike Dolk.

Contact

Mike Dolk

De les

Duur 1 uur
Op afspraak (di, wo, do)
Groepen tot 15 personen

Mogelijkheden

Rondleiding

Leeftijd/Niveau

PO
MBO
< 12 jaar
12-18 jaar
Een initiatief van VTi Amsterdam