Hoe werkt Alliander

Praktijklokaal Alliander Technische Bedrijfsschool

 • Alliander gaat circulair
 • Wij maken het energienet klaar voor de toekomst
 • Uitdagend en spannend werk
Werken onder spanning
Elektrotechniek

Hoe zorgt een monteur ervoor dat hij op de juiste wijze een storing oplost? Hoe ontwikkelt hij of zij zich tot topmonteur? Dit laten we graag zien bij een bezoek aan de Alliander Technische bedrijfsschool West. Wij bieden een opleidingsprogramma voor de leerling elektromonteur laag- en middenspanning. Alliander betaalt de kosten, jij krijgt de opleiding én baan. Nerveus? Welnee, jij zoekt de spanning juist op bij een bezoek aan onze bedrijfsschool.

Dit kun je bij ons verwachten

 • Rondleiding
  We starten in één van de theorielokalen van de Technische Bedrijfsschool in Haarlem en nemen je mee door ons bedrijf. Ook is er een mogelijkheid om dit te combineren met een bezoek aan het museum aan de Hoogte Kadijk in Amsterdam.
 • Oefenveld
  Wij leiden zowel buiten als binnen op en dus mag een bezoek aan het oefenveld niet ontbreken. Onder leiding van een trainer gaan we in gesprek met monteurs in opleiding. Indien mogelijk kunnen we het bezoek uitbreiden met een praktijkopdracht.
 • Praktijkopdrachten
  In onze praktijklokalen zijn er verschillende technische opdrachten uit te voeren. Van kabels aanpellen tot moffen maken, in overleg met de trainer is er heel veel mogelijk!

Wij zijn Alliander

Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Nieuwsgierig?

Meteen mogelijkheden bespreken of een bezoek inplannen? Neem dan via de rode knop contact op met Alliander

Contact

Kiezen voor techniek

De les

Duur 1 tot 3 uur
Bezoekdagen in overleg
Groepen tot maximaal 20 (met 2 begeleiders vanuit de school)

Mogelijkheden

Rondleiding oefenveld
Opdrachten praktijklokalen
Gastles op school

Leeftijd/Niveau

PO
VO
MBO
< 12 jaar
12-18 jaar
Een initiatief van VTi Amsterdam