Hoe werkt IW Hoofddorp

Praktijklokaal IW Hoofddorp

  • Rijk ingerichte praktijklokalen
  • Proef aan het echte werk
  • Bouw zelf een installatie
Zonder techniek staat alles stil
Elektrotechniek, Installatietechniek

Naast praktijklocatie voor de installatie- en elektrotechniek, is IW Hoofddorp hét warmtepompcentrum van Noord-Holland. Alle kennis, materialen en ervaring is op deze locatie aanwezig om je alles over warmtepompen te leren.

Direct naast dit centrum bevindt zich onze praktijklocatie voor de Infratechniek.

Ons land ligt vol met kabels; kabels voor elektriciteit, tv, telefoon en internet. Zonder al die kabels hebben we geen stroom, geen licht, geen televisiesignaal en geen internetverbinding. De meeste mensen denken daar niet eens bij na omdat het zo vanzelfsprekend is dat alles werkt. Krijg jij er ook een kick van om ervoor te zorgen dat alles goed functioneert? Dan is de Infra wat voor jou!

Dit kun je bij ons verwachten

Wij houden van techniek en willen niets liever dan jouw leerlingen net zo enthousiast maken. Of je nu naar ons toekomt voor een workshop in een van onze praktijklokalen, of je nodigt ons uit bij jou in de klas. Er is van alles mogelijk.

  • Workshops
    In het uitdagende praktijklokaal van IWNH doen we oefeningen binnen de installatie- en elektrotechniek. Je klas maakt zelf een installatie en ervaart zo wat het werk inhoudt op het gebied van de warmtepomp- of infratechniek.
  • Gastlessen
    Een instructeur komt langs op school en vertelt bevlogen over zijn vak. Bijvoorbeeld een installatietechnicus die werkt met warmtepompen. Of een technicus die werkt binnen de infratechniek.

Wij van IW Noord-Holland

IWNH verzorgt de begeleiding van leerlingen in opleiding. Je bent in dienst bij IW en je volgt jouw MBO theorie-opleiding bij een ROC naar keuze. De praktijktrainingen krijg je in de opleidingswerkplaatsen en je werkt bij een leerbedrijf in de regio.

Werken en leren tegelijk dus, zodat je meteen werkervaring opdoet. Gedurende de opleiding krijg je volledig betaald, ook de dagen dat je op school zit.

Aan de slag

Meteen mogelijkheden bespreken of een bezoek inplannen? Neem dan via de rode knop contact op met Coen Vredeveldt.

Contact

Coen Vredeveldt

De les

Duur 2-4 uur
Groepen 10 tot 20 leerlingen
Voorbereiding niet vereist

Mogelijkheden

Opdrachten
Workshops
Gastlessen

Leeftijd/Niveau

VO
12-18 jaar
Een initiatief van VTi Amsterdam