Hoe werkt Barcol-Air

Bedrijf Barcol-Air

 • Test de werking van een eindproduct
 • Verschillende interessante testopstellingen op locatie
 • Ontdek de wereld van luchtverdeel- en regeltechniek
Voor een gezond en veilig binnenklimaat
Elektrotechniek, Installatietechniek

Bekijk hoe de ontwikkelcyclus van een product is opgebouwd: van CAD tekening, via een geprint 3D ontwerp, naar een gerealiseerd product. Ervaar hoe onze regeltechnische oplossingen zorgen voor de juiste werking van luchtverdeelsystemen. Tot slot: leer hoe het uittrekken van een tekening in de praktijk gaat en hoe deze informatie wordt verwerkt in een prijsvoorstel. 

Dit kun je bij ons verwachten

 • Presentatie
  Wij verzorgen een presentatie over de producten en systemen die wij leveren voor het creëren een gezond en veilig binnenklimaat. Actuele items als duurzaamheid en energiebesparing komen hierbij aan de orde.
 • Rondleiding
  Wij leiden jullie rond langs onze eigen testfaciliteiten, magazijnen en de assemblage-omgeving. Ook kunnen leerlingen met behulp van enkele kleine praktijkopstellingen zelf ervaren hoe de link tussen luchtverdeeltechniek en regeltechniek wordt gelegd.
 • Praktijkoefeningen
  Zoals het opbouwen van een VAV regeling, het opzoeken van storingen of het aansturen van een regelklep.

Dit is Barcol-Air

Als bedrijf zijn we actief binnen het vakgebied van binnenklimaattechniek. Onze oplossingen zorgen voor een gezond, comfortabel en veilig binnenklimaat in bijvoorbeeld kantoorgebouwen, scholen, sportaccommodaties en woningen. Vanuit onze locatie in Purmerend werken we met een team van ruim 80 collega’s aan het leveren van passende oplossingen. Naast onze standaard producten en systemen leveren we ook projectgebonden maatwerk. Hiervoor maken wij gebruik van onze eigen test- en onderzoeksfaciliteiten. Barcol-Air is onderdeel van de HC-Groep, binnen Nederland marktleider in binnenklimaattechniek.

Aan de slag

Meteen mogelijkheden bespreken of een bezoek inplannen? Neem dan via de rode knop contact op met Ryan Vriendjes.

De les

1.5 uur
10 leerlingen

Mogelijkheden

Presentatie
Rondleiding
Proefjes
Gastles

Leeftijd/Niveau

VO
MBO
12-18 jaar
Een initiatief van VTi Amsterdam