Hoe werkt Techniekbus

Bijzondere locatie Techniekbus

  • Ontdekken, ontwerpen en maken!
  • Werken met echt gereedschap
  • Bouw de stad van jouw toekomst
De Techniekbus komt voorrijden
Bouw

Leerlingen leren bij de Techniekbus over verschillende gereedschappen en machines. Hoe werkt een boormachine? Waarvoor gebruik je een schuurmachine? Waar let je op bij lijmen?. Dit gaan zij allemaal ontdekken tijdens een creatieve opdracht waarbij zij veel vrijheid hebben. Zij gaan zelf ervaren door daadwerkelijk te doen en hun handen uit de mouwen te steken.

Dit kun je bij ons verwachten

  • Gastles
    Tijdens deze gastles maak jij van verschillende materialen jouw eigen tiny Tiny house! Na een korte instructie over de verschillende gereedschappen ga jij zelf aan de slag om jouw Tiny house te timmeren. Deze gastles staat helemaal in het teken van duurzaamheid. 

Dit is de Techniekbus

De Techniekbus is een hele grote gereedschapskist op wielen, vol met materialen en gereedschappen om te ontdekken. De visie van de Techniekbus is dat kinderen het beste leren door zelf te ontdekken. Zo zit er in elke workshop een creatief aspect waarbij kinderen hun fantasie gebruiken. Wij gebruiken zoveel mogelijk restmateriaal van verschillende bedrijven rond Amsterdam. Geen plankje is hetzelfde en daarmee maken de kinderen de meest fantastische creaties.

Aan de slag

Wil je direct de techniekbus laten voorrijden? Neem dan via de rode knop contact op met Bram Korte.

De les

75 minuten
Mogelijkheid in overleg
Groepen tot 12 scholieren (halve klas)

Mogelijkheden

Gastles
Opdrachten

Leeftijd/Niveau

PO
< 12 jaar
Een initiatief van VTi Amsterdam