Hoe werkt Techlab Oostpoort

Praktijklokaal Montessori Lyceum Oostpoort

  • Duurzaamheid en stedelijke innovatie
  • Beroepsgerichte Montessorischool
  • School boordevol techniek
Ontdek jouw talenten
Elektrotechniek, Installatietechniek

In het Techlab van het Montessori Lyceum Oostpoort kunnen leerlingen uit het basisonderwijs zich actief oriënteren op een mogelijke carrière binnen de techniek. Er zijn de komende decennia veel vakmensen nodig om te werken aan de energietransitie. In ons techlab kun je ervaren hoe leuk techniek is en of het iets voor jou is. Kom helpen Amsterdam te verduurzamen. Hoe ziet jouw stad van de toekomst eruit?

Dit kun je bij ons verwachten

Er zijn veel mogelijkheden om bezig te zijn rond het thema stedelijke innovatie en duurzaamheid. Zo bieden wij een lessenserie aan waarin we op onderzoek gaan naar de werking van elektriciteit. Wat is het eigenlijk en hoeveel gebruiken we thuis? Hoe wordt het opgewekt en kan dat ook duurzaam? We bieden de lessenserie modulair aan. De leerkracht van de basisschool kiest in overleg met de techlabdocent welke onderdelen worden geboekt. De lessenserie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een voorbereidende les op school: waarom gaan we naar het techlab en wat gaan we er doen?
  • 3 lessen op het Techlab. Leerkrachten kiezen zelf hoeveel ze er afnemen.
  • Een opdracht voor thuis, ook om de ouders te betrekken. Deze opdracht wordt door de docent op het techlab aangeboden aan de kinderen en wordt nabesproken op het Techlab of op school (als de groep maar éénmaal komt)
  • Een gastles van een installateur, een bouwvakker of een automonteur.

Dit is het Montessori Lyceum Oostpoort

Het Montessori Lyceum Oostpoort is zowel een beroepsgerichte- als een montessorischool vol mogelijkheden waarin leerlingen zich kunnen ontplooien tot ondernemende, praktische en verantwoordelijke medeburgers. De school biedt onderwijs aan leerlingen van vmbo-basis tot en met vwo-niveau. Daarnaast heeft de school een internationaal karakter door de Internationale schakelklassen (ISK) voor nieuwkomers. De school is onderdeel van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam. Op dit moment heeft de school ca 850 leerlingen.

Aan de slag

Meteen mogelijkheden bespreken of een bezoek inplannen? Neem dan via de rode knop contact op met Mirjam Boekstaaf.

Contact

Mirjam Boekstaaf

De les

Duur 2 uur
Op donderdagochtend

Mogelijkheden

Ontwerpen en maken
Context van het thema ‘stedelijke innovatie’
In overleg met basisschool

Leeftijd/Niveau

PO
< 12 jaar