Hoe werkt Techlab Oostpoort

Praktijklokaal Montessori Lyceum Oostpoort

 • Duurzaamheid en stedelijke innovatie
 • Beroepsgerichte Montessorischool
 • School boordevol techniek
Ontdek jouw talenten
Elektrotechniek, Installatietechniek

De uitdagingen rond de energietransitie zijn groot en Amsterdam wordt de komende decennia grondig verbouwd. Zo gaan we van het aardgas af en worden al onze woningen verduurzaamd. Om deze enorme ambities waar te maken zijn veel, goede en slimme technici nodig. Die technici van de toekomst zijn de leerlingen van nu. Kom op het techlab ontdekken hoe leuk techniek is. Hoe ziet de stad van de toekomst eruit?

Dit kun je bij ons verwachten

 • Een Duurzame Woning
  In deze lessenserie vragen we ons af waar we elektriciteit allemaal voor gebruiken. En wat elektriciteit eigenlijk is. Waarom heeft ons mobieltje het elke dag nodig? Hoe kan een lamp branden? Hoeveel elektriciteit verbruiken we thuis door het gebruik van al deze apparaten? Hoe wordt deze elektriciteit opgewekt? Wat zijn de voor- en nadelen van deze vormen en kan dat ook duurzamer?
 • Duurzaam Feesten
  In deze lessenserie onderzoeken we of we feest kunnen vieren met minder afval. Feest vieren is leuk en belangrijk. Wat gooien we na het feestje zoal weg? Waar is dat van gemaakt? Het papieren rietje wordt steeds meer een alternatief voor het plastic rietje. Zijn er meer mogelijkheden? Hoe kunnen we een feest duurzamer maken en toch net zoveel plezier hebben?

De Lessenseries

 • Een voorbereidende les op school: waarom gaan we naar het techlab en wat gaan we er doen?
 • 1 tot 3 lessen op het Techlab. Scholen mogen ze alle 3 afnemen maar als ze geen tijd hebben mag 1 les ook.
 • Een opdracht voor thuis, ook om de ouders te betrekken. Deze wordt aangeboden door het Techlab.
 • Een gastles van een installateur, een bouwvakker of monteur.

Dit is Montessori Lyceum Oostpoort

Het Montessori Lyceum Oostpoort is zowel een beroepsgerichte- als een montessorischool vol mogelijkheden waarin leerlingen zich kunnen ontplooien tot ondernemende, praktische en verantwoordelijke medeburgers. De school biedt onderwijs aan leerlingen van vmbo-basis tot en met vwo-niveau. Daarnaast heeft de school een internationaal karakter door de Internationale schakelklassen (ISK) voor nieuwkomers. De school is onderdeel van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam. 

Aan de slag 

Meteen mogelijkheden bespreken of een bezoek inplannen? Neem dan via de rode knop contact op met Mirjam Boekstaaf.

Contact

Mirjam Boekstaaf

De les

Duur 2 uur
donderdag 9.15-11.30 uur
groep 6, 7 en 8
voorbereidende les op school

Mogelijkheden

onderzoeken
Ontwerpen en maken

Leeftijd/Niveau

PO
< 12 jaar