Hoe werkt NexTechnician

Praktijklokaal NexTechnician

 • Sleutelen aan echte auto’s
 • Hypermoderne praktijkruimtes
 • Duurzaamheid in mobiliteit
Kom in beweging
Mobiliteit

In dit nieuwe schoolgebouw komt de praktijk echt tot leven. Studenten werken aan echte auto’s en trucks. Er zijn spuit- en lascabine’s en heel veel fietsen en motoren. Daarnaast wordt er nagedacht over duurzame mobiliteit in de toekomst. Hoe gaan we ons verplaatsen in de stad? Wordt waterstofgas de vervanger van benzine en wat betekent dat voor de motoren? 

Dit kun je bij ons verwachten.

 • Rondleiding
  Verwonder je tijdens de rondleiding over ons mooie en nieuwe gebouw. Er zijn knutselwerkplaatsen en klaslokalen. Je ruikt er de praktijk en ziet leerlingen werken aan hun toekomst in de mobiliteitsbranche.
 • Technische workshops
  Kom met echt gereedschap sleutelen aan auto’s en trucks. Steek je handen uit de mouwen en repareer een fiets of motor. Merk hoe leuk het is om zelf iets te maken. 
 • Gastlessen
  Mensen uit het bedrijfsleven vertellen jou hoe leuk het is om in de mobiliteit te werken. Ze vertellen hoe hun werkdag eruitziet en je mag ze alles vragen.

Wij zijn NexTechnician

Onder de naam NexTechnician werken het ROC van Amsterdam en bedrijven uit de mobiliteitsbranche samen in een hypermodern nieuw gebouw. Zij delen up-to-date kennis (zoals innovaties aan auto’s, trucks en tweewielers), faciliteiten en materialen. In gave praktijklokalen krijg je een goed beeld van wat er op school én in het bedrijfsleven mogelijk is. Zo helpt NexTechnician bij het vinden van de juiste opleidingsplek!

Aan de slag

Meteen mogelijkheden bespreken of een bezoek inplannen? Neem dan via de rode knop contact op met Wendy van den Broek.

De les

2 tot 3 uur

Mogelijkheden

Rondleiding
Film kijken
Opdrachten
Presentatie
Gastlessen

Leeftijd/Niveau

PO
VO
MBO
< 12 jaar
12-18 jaar
Een initiatief van VTi Amsterdam