Hoe werkt BouwAcademie Amsterdam

Praktijklokaal BouwAcademie Amsterdam

 • Ontdek of werken in de bouw iets voor jou is
 • Kom timmeren, metselen, tegelen en schilderen
 • Ga in gesprek met studenten en docenten
Bouw de stad van jouw toekomst
Bouw

Ooit gedacht aan een opleiding in de bouw? Stap onze bijna echte bouwplaats binnen en ontdek of jouw toekomst hier ligt. Bij BouwAcademie Amsterdam zijn alle onderdelen van de bouw zichtbaar. Studenten krijgen er praktijkles, dus er wordt getimmerd, gemetseld en getegeld. De studenten en docenten vertellen je ook graag meer over de verschillende opleidingen en de beroepen in de bouwsector. 

Dit kun je bij ons verwachten

 • Welkom en rondleiding
  Klassen krijgen een rondleiding onder leiding van een student of docent van BouwAcademie Amsterdam. Je loopt langs de verschillende ‘bouweilanden’ en ziet wat je zoal leert als je kiest voor een opleiding in de bouw. De diversiteit aan opleidingen is groot en er is voor iedereen iets te beleven.

 • Interview
  Wil je van één van onze docenten of studenten spreken dan beantwoorden zij graag alle vragen over hoe leuk het is om in de bouw aan de slag te gaan.
 • Gastlessen
  Onze docenten komen graag hun eigen verhaal vertellen op jouw school. Hoe zijn zij zelf in de bouw terechtgekomen? Wat houdt werken in de bouw in en waarom raden zij het iedereen aan?

Wij zijn BouwAcademie Amsterdam

BouwAcademie Amsterdam staat in Diemen en is een state-of-the-art opleidingslocatie voor de Amsterdamse bouwsector waar leren, werken en innoveren hand in hand gaan. Stap de bouwplaats binnen en zie hoe studenten van alle niveaus samen werken en leren binnen de verschillende disciplines van de bouw. 

Aan de slag

Meteen mogelijkheden bespreken of een bezoek inplannen? Neem dan via de rode knop contact op met Melissa van Nieuwkoop.

Contact

Melissa van Nieuwkoop

De les

Duur 1 uur
Groepsgrootte in overleg

Mogelijkheden

Rondleiding
Interview
Gastlessen

Leeftijd/Niveau

VO
12-18 jaar
Een initiatief van VTi Amsterdam