Hoe werkt Techlab Mundus

Praktijklokaal Mundus College

  • Combinatie van kunst en techniek
  • Traditionele- en 21e -eeuwse vaardigheden
  • Van ontwerp tot uitgewerkt model
Passie voor techniek
Elektrotechniek, Installatietechniek

 

In het Techlab van het Mundus College kunnen leerlingen uit het basisonderwijs zich actief oriënteren op een mogelijke carrière binnen de techniek. Er zijn de komende decennia veel vakmensen nodig om te werken aan de energietransitie. In ons techlab kun je ervaren hoe leuk techniek is en of het iets voor jou is. Kom helpen Amsterdam te verduurzamen. Hoe ziet jouw stad van de toekomst eruit?

Dit kun je bij ons verwachten

In onze lessenserie over recycling onderzoeken we, wat is waardeloos? Oude apparaten worden hippe sieraden. We gaan ze uit elkaar halen en sorteren. Welke materialen kom je tegen, wat is de functie, hebben onderdelen nog waarde? Vanuit deze onderdelen ontwerpen we een sieraad. Met behulp van onze hightech machines of handgereedschap maak jij je eigen sieraad op een duurzame manier! De lessenserie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een voorbereidende les op school: waarom gaan we naar het techlab en wat gaan we er doen?
  • 3 lessen op het Techlab. Leerkrachten kiezen zelf hoeveel ze er afnemen.
  • Een opdracht voor thuis, ook om de ouders te betrekken. Deze opdracht wordt door de docent op het techlab aangeboden aan de kinderen en wordt nabesproken op het Techlab of op school (als de groep maar éénmaal komt)
  • Een gastles van een installateur, een bouwvakker of monteur.

Dit is het Mundus College

Op onze vmbo school is het moto ‘grenzeloos leren’ en we halen de wereld binnen met nieuwe culturen en ervaringen. Omdat we op het Mundus College wereldburgers zijn denken en doen we internationaal. Onze school verbindt en is de opstap naar een nieuwe fase in je leven. We helpen je om je talenten te ontwikkelen en een bestemming te bereiken in je leven. Op het Mundus gaat het om grenzeloos ontdekken en ontwikkelen.

Aan de slag

Meteen mogelijkheden bespreken of een bezoek inplannen? Neem dan via de rode knop contact op met Kasper Scholte.

Contact

Radjes Koendjbiharie

De les

2 uur
Maandag van 12.30 tot 15.00
Dinsdag 10.30 tot 15.15
Vrijdag van 9.00 tot 14.00

Mogelijkheden

Rondleiding
Ontwerpen
Opdrachten
Presentatie

Leeftijd/Niveau

PO
< 12 jaar